LRVVKA prezentacija „Tautinė lietuvių virtuvė“

 

Mieli, draugai ir bičiuliai! Rugsėjo 11 d., sekmadienį, restorane „Karpynė“ vyks Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezentacija „TAUTINĖ LIETUVIŲ VIRTUVĖ“. Renginio metu patyrę virtuvės šefai dalinsis idėjomis, naudodami šiuolaikiškus patiekalų patiekimo būdus bei kviesdami pasimėgauti tautinės virtuvės skoniais.
Tik 20 pirmųjų užsiregistravusiųjų turi galimybę sudalyvauti šiame renginyje. Dalyvavimo kaina vienam asmeniui - 20EUR. Paskubėkite registruotis. Tel. +37065077437 arba el. paštu. info@karpyne.lt

Apie renginį:
Gerbiant ir puoselėjant paveldėtas tautos tradicijas ir papročius, išlaikomas tautos savitumas, neiššvaistant per ilgus amžius sukauptos tautos patirties, kultūrinio paveldo - tautos papročių, mitybos kultūros, maisto gaminimo technologijų. Renginio metu norėtume priminti ir labiau akcentuoti dvarų virtuvės patiekalus. Nuo seno
Lietuvos dvaruose buvo gaminami prabangesni patiekalai iš įvairios naminių gyvulių mėsos, laukinių paukščių, įvairių žuvų bei Lietuvoje išaugintų sodo, lauko gėrybių. Patyrę virtuvės šefai dalinsis idėjomis, naudodami šiuolaikiškus patiekalų patiekimo būdus bei kviesdami pasimėgauti tautinės virtuvės skoniais.
Skanausime UAB „Sanitex“ rūkytą varškės sūrį su įvairiomis medaus variacijomis, akcentuosime švenčių sezono pasitikimo užkandžius.
Sodyba „Karpynė“ pasiūlys tvenkiniuose išaugintą lietuvišką šviežią upėtakį.
UAB „Baltic Larus“ pristatys šviežią triušienos mėsą, pasižyminčią maistingumu, minkštumu, dietinėmis savybėmis ir lengvu įsisavinimu bei antienos mėsą, kurioje gausu vitamino D, E ir B grupės vitaminų, omega 3 riebalų rūgščių.
„Big Green Egg Lietuva“ pristatys legendinę keraminę kepsninę, rūkyklą ir krosnį Big Green Egg, kuri sujungia senovės išmintį ir šiuolaikines technologijas. Kaip tikroje senovinėje krosnyje joje galima gaminti gražiai apskrudusius minkštus mėsos kepsnius arba gardžias žuvis ant medinių lentelių, sočius troškinius, naminę duoną, pyragą, užkepėlę ir daug daugiau. EGG® kepsninėje gaminant geriausius produktus jų skonis įgauna garsiojo išskirtinio subtilumo. Geriausių virtuvės šefų reikalavimai išlieka aukšti. Būtent todėl tiek daug pasaulio pripažintų virėjų lieka ištikimi Big Green Egg kepsninei.
UAB „Reaton“ plekšnės filė su oda kepsime ant medinių lentelių, o patiekalus skaninsime rabarbaru džemu.
Sriubai pasiūlysime AB „Vilniaus paukštynas“ nekaloringas, ypatingai gardžiai paruoštas vištienos sparnų petelių „Tulpeles“.
„Unilever Food Solutions“ pasiūlys pagardus prie lietuviškų patiekalų.
Patiekalus skaninsime „Santa Maria“ – kmynais, pipirais, petražolių ir česnakų, krapų, čiobrelių prieskoniais.
Gaivų juodos duonos ledų desertą skaninsime „Dansukker“ aukščiausios rūšies cukraus gaminiais.
UAB „Sangaida“ pristatys šventines serviruotes ir jų galimybes, suteikiant elegantiškumo ir jaukumo.
UAB „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“ pasiūlys puikų sprendimą - vokišką konvekcinę garo krosnį „MKN Flexi Combi“, pasižyminčia ypatingos talpos ir lankstumo sistema „FlexiRack“, garų generavimo sistema PHI su „DynaSteam“, automatine ventiliatoriaus reverso sistema, automatine gaminimo ir plovimo sistema.
UAB „Manjana“, ilgametis LRVVKA partneris, rėmėjas ir patarėjasvisais higienos klausimais, pristatys kaip tinkamai pasirinkti šluostes, kurios palengvintų kasdieninį darbą kiekvienoje virtuvėje.
UAB „Jokado projektai“ pasiūlys naujų modernių modelių prijuostes. Taip pat pagamintus aukštos kokybės virėjų švarkus su sagomis arba spaudėmis bei itin patogias kelnes.
Renginio metu gamins patyrę virtuvės šefai: Algirdas Matačiūnas, restoranas „Užutrakio dvaras“; Jolanta Gervienė, restoranas „Karpynė“; Bernardas Anužis, restoranas „Onorė“; Ričardas Leckas, restoranas „Grey“; Olga Medveckaja, „Maxima LT“; Loreta Varkojienė, „Biskvitas“.

MŪSŲ KLIENTŲ ATSILIEPIMAI